Exigus.png

 

Bildhantering i världsklass! 

Vi är stolta över att kunna erbjuda bildhantering och lagring i toppklass. Söker ni ett system där ni kan hantera och lagra bilder, logotyper, PDF:er, InDesign-dokument och annat marknadsmaterial? Vår lösning kan integreras med de flesta IT-lösningar och vi har även plugins till PowerPoint, InDesign, ett flertal CMS, PIM och dokumentationslösningar.

Exigus ingår sedan ungefär ett år tillbaka i QBank som erbjuder ett Digital Asset Management (DAM). Ett DAM kan användas som en enkel bildbanksfunktion eller som en avancerad lösning integrerad med era kommunikationskanaler.

event_frukost_555x294.jpeg

Frukostseminarium - QBank DAM

Varmt välkommen till ett webinar där vi presenterar QBank Digital Asset Management. Vi visar allt från uppladdning och publicering till integrationsmöjligheter och connectorer.

Datum: 8 mars
Tid: 08.00 - 09.30

Anmäl dig  


Information till Exigusanvändare

Vänligen klicka dig vidare till sidan där vi samlat all information som ni som Exigusanvändare kan behöva ta del av. Här hittar ni även kontaktuppgifter och support.

Mer information

  


 

Ta del av våra kunders DAM-lösningar!

loggor_exigus_LP.png

 

Vad är QBank?

QBank är en webbaserad DAM-lösning (Digital Asset Management) som effektiviserar arbetet med bland annat bilder och filmer i verksamheten. QBank har ett öppet gränssnitt och kan integreras med andra system inom CMS, PIM, PLM, E-handel, digital och grafisk produktion, ERP och många fler.

QBank är ett flexibelt nav för hanteringen av alla era digitala tillgångar och det skräddarsys helt efter era behov. Det kan hantera alla typer av filer utöver bilder och filmer som presentationer, mallar, typsnitt med flera. 

 

Användningsområden

Varumärkesportal

QBank är en perfekt plattform att hantera företagets grafiska profil och manual på. Genom att integrera QBank med ert befintliga publiceringssystem eller använda specialbyggda versioner av Episerver, Sitecore, WordPress eller MODx skapas ramverket för att säkerställa att varumärket får de stödsystem som krävs i en kommunikationsintensiv organisation.

VMportal.png

Mediabank.png

Mediabank

Ett av QBanks huvudanvändningsområden är att administrera bilder, filmer och dokument som ska ligga på era webbplatser. Det går att anpassa innehållet i olika strukturer, t.ex. för att passa olika målgrupper. Det finns funktioner som att lägga till och dela ett urval, jämföra bilder, skicka länkar, ladda ner i anpassade format eller inbakade i PDF-dokument.

Leveransportal

QBank fungerar utmärkt som en leveransportal där man knyter samman alla digitala leveranser på ett enhetligt sätt. På detta sätt får företaget kontroll på hur allt material levereras mot deras kunder.

Grafisk produktion

Implementera QBank i ett grafiskt produktionsflöde. QBank kan integreras med Adobe InDesign och har stöd för drag-and-drop av både bilder och metadata. Informationen kan hämtas från kundens affärssystem. Det finns även möjlighet att koppla på "Create-Online-funktioner" med fördefinierade mallar. Resultatet av arbetet går enkelt att skicka som beställningar till tryckeriet eller direkt till skrivaren.

 

Sociala Medier

QBank fungerar också som publiceringsmotor av bilder och filmer till sociala mediekanaler som Facebook, YouTube, Flickr, Scribd och Picasa. På detta sätt får ni kontroll på hur allt material exponeras i dessa kanaler. Detta är en stor fördel för företag som agerar på flera marknader och har en aktiv strategi för sociala medier.