Header_Exigus.png


Välkommen till QBank och Exigus

I december 2015 fick Exigus en ny ägare i QBank. QBank levererar en molnbaserad Digital Asset Management-lösning med bland annat en bildbanksfunktion. Exigus och QBank kommer att drivas jämsides under en övergångsperiod. Vi kommer att förvalta Exigus men ingen vidareutveckling kommer ske. Vi hänvisar därför nya och befintliga kunder att använda QBank, med fler och större utvecklingsmöjligheter. 

Läs gärna mer om QBank längre ner på sidan eller fyll i formuläret för att testa QBank kostnadsfritt.

QBank Webinar

Lär dig mer om QBank och möjligheterna till integration med era övriga IT-lösningar, genom att delta på våra webinars.

Mer info och anmälan till våra Webinars

Uppgradering från Exigus till QBank 

För er som är befintliga kunder erbjuder vi er att flytta över er bildbank till QBank. Klicka nedan för mer information eller boka en demo genom att fylla i formuläret på sidan.

Mer info om uppgradering

Support

Exigus support nås som vanligt på support@exigus.com. Användarmanual och en FAQ når du via QBanks Knowledge base.

 

 

Vad är QBank?

QBank är en webbaserad DAM-lösning (Digital Asset Management) som effektiviserar arbetet med bland annat bilder och filmer i verksamheten. QBank har ett öppet gränssnitt och kan integreras med andra  system inom CMS, PIM, PLM, E-handel, digital och grafisk produktion, ERP och många fler.

QBank är ett flexibelt nav för hanteringen av alla era digitala tillgångar och det skräddarsys helt efter era behov. Det kan hantera alla typer av filer utöver bilder och filmer som presentationer, mallar, typsnitt m.fl.

Kontakta oss gärna idag så berättar vi mer hur vi kan hjälpa er arbeta smartare, snabbare och bättre i en alltmer komplex värld. 

 

Några av våra kunder

Bred_saltkrakan.png Bred_CEVT.png Bred_stena.png
Bred_Dometic.png Solna_logo_l_rgb.png
       

 

Användningsområden

Varumärkesportal

QBank är en perfekt plattform att hantera företagets grafiska profil och manual på. Genom att integrera QBank med ert befintliga publiceringssystem eller använda specialbyggda versioner av Episerver, Sitecore, WordPress eller MODx skapas ramverket för att säkerställa att varumärket får de stödsystem som krävs i en kommunikationsintensiv organisation.

VMportal.png

Mediabank.png

Mediabank

Ett av QBanks huvudanvändningsområden är att administrera bilder, filmer och dokument som ska ligga på era webbplatser. Det går att anpassa innehållet i olika strukturer, t.ex. för att passa olika målgrupper. Det finns funktioner som att lägga till och dela ett urval, jämföra bilder, skicka länkar, ladda ner i anpassade format eller inbakade i PDF-dokument.

Leveransportal

QBank fungerar utmärkt som en leveransportal där man knyter samman alla digitala leveranser på ett enhetligt sätt. På detta sätt får företaget kontroll på hur allt material levereras mot deras kunder.

Grafisk produktion

Implementera QBank i ett grafiskt produktionsflöde. QBank kan integreras med Adobe InDesign och har stöd för drag-and-drop av både bilder och metadata. Informationen kan hämtas från kundens affärssystem. Det finns även möjlighet att koppla på "Create-Online-funktioner" med fördefinierade mallar. Resultatet av arbetet går enkelt att skicka som beställningar till tryckeriet eller direkt till skrivaren.

 

Sociala Medier

QBank fungerar också som publiceringsmotor av bilder och filmer till sociala mediekanaler som Facebook, YouTube, Flickr, Scribd och Picasa. På detta sätt får ni kontroll på hur allt material exponeras i dessa kanaler. Detta är en stor fördel för företag som agerar på flera marknader och har en aktiv strategi för sociala medier.