Kraftfull Digital Asset Management 
skräddarsytt efter dina behov

Blomma2Tran.png


QBank ger struktur till dina tillgångar

QBank är en webbaserad DAM-lösning (Digital Asset Management) som effektiviserar arbetet med marknadskommunikation. Systemet kan integreras med flertalet system inom CMS, PIM, PLM, E-handel, digital och grafisk produktion, ERP och många fler, vilket gör QBank till ett flexibelt nav för dina digitala tillgångar som kan anpassas helt efter dina behov. QBank sätter struktur på dina filer så du får tid över till din verksamhet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Några av våra kunder

 

Användningsområden

Varumärkesportal

QBank är en perfekt plattform att hantera företagets grafiska profil och manual på. Genom att integrera QBank med ert befintliga publiceringssystem eller använda specialbyggda versioner av WordPress eller MODx skapas ramverket för att säkerställa att varumärket får de stödsystem som krävs i en kommunikationsintensiv organisation.

VMportal.png

Mediabank.png 

Mediabank

Ett av QBanks huvudanvändningsområden är att administrera bilder, filmer och dokument som ska ligga på era webbplatser. Det går att anpassa innehållet i olika strukturer, t ex för att passa olika målgrupper. Det finns funktioner som att lägga till och dela ett urval, jämföra bilder, skicka länkar, ladda ner i anpassade format eller inbakade i PDF-dokument.

 

Leveransportal

QBank fungerar utmärkt som en leveransportal där man knyter samman alla digitala leveranser på ett enhetligt sätt. På detta sätt får företaget kontroll på hur allt material levereras mot deras kunder.

Grafisk produktion

Implementera QBank i ett grafiskt produktionsflöde. QBank kan integreras med Adobe InDesign och har stöd för drag-and-drop av både bilder och metadata. Informationen kan hämtas från kundens affärssystem. Det finns även möjlighet att koppla på "Create-Online" funktioner med fördefinierade mallar. Resultatet av arbetet går enkelt att skicka som beställningar till tryckeriet eller direkt till skrivaren.

 

Sociala Medier

QBank fungerar också som publiceringsmotor av bilder och filmer till sociala mediekanaler som Facebook, YouTube, Flickr, Scribd och Picasa. På detta sätt får ni kontroll på hur allt material exponeras i dessa kanaler. Detta är en stor fördel för företag som agerar på flera marknader och har en aktiv strategi för sociala medier.